Deprem Güvenliği İçin Yeniden Yapılan Bahçelievler Anadolu Lisesi Tören İle Açıldı

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında deprem güvenliği için yıkılıp yeniden yapılan Bahçelievler Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın teşrifleriyle resmi olarak açıldı.

İSMEP projesi kapsamında İstanbul’da depreme dayanıklı hale getirilen okullardan biri olan Bahçelievler Anadolu Lisesi açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, modern ve yeni yapılan okulların öğrencilerin başarı ve gelişimlerinde olumlu yönde etki ettiğini belirtti. Bakan Özer İstanbul’da deprem güvenliği adına yapılan İSMEP Projesi çalışmaları için İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Bakan Özer İSMEP Projesi kapsamında İstanbul’da tüm okulların deprem güvenliği için güçlendirilmesi ya da yeniden yapılmasının tamamlanacağını ifade etti.

Açılışta söz alan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da 1999 depremi öncesi yapılmış okulların güçlendirme ya da yeniden yapım işleminin hızla ilerlediğini aktarırken, İstanbul’da deprem öncesi 173 okul kaldığını ve bu sene 30 okulun daha ihaleye çıkacağını kaydetti.

İPKB olarak İSMEP Projesi kapsamında depreme karşı yıkarak yeniden yaptığımız Bahçelievler Anadolu Lisesinin açılış törenini izleyebilirsiniz.